Строителни отпадъци след ремонт – правила, варианти, съвети

Когато сме в ремонт, не винаги мислим за строителните отпадъци, които ни очакват след него 

Във всяка сфера на дейност има правила, които не само е препоръчително, но и е задължително да се спазват. Строителните отпадъци не правят изключение.

Какво трябва да помним, когато започваме ремонт:

Контейнери

Трябва да се снабдим с контейнери за строителни отпадъци, защото в противен случай ще се озовем с купища останки от дейността, които не знаем какво да правим. За целта е редно да се обърнем към професионална фирма, която предлага тази услуга. Наемът на съоръженията спестява редица главоболия, а ние рядко мислим за боклука след ремонта, повече си представяме в ума крайния резултат и подценяваме този въпрос.

Не изхвърляйте на битовата смет

Колкото и да се изкушавате, не пристъпвайте към изхвърляне на строителните отпадъци на битовата смет. Това е абсолютно забранено от закона, а ако ви хванат, ще се сдобиете с административен акт. Ще си навлечете и гнева на съседите, както и на служителите на сметопочистващата компания, чийто машини не са пригодени за строителни отпадъци.

Не ходете тайно до извънградските нелегални сметища

Още една нежелателна стъпка, която може да ви струва скъпо. Освен това е грозно да съсипвате природата, само защото сте решили да направите ремонт в дома си. С такъв пример ли ще възпитавате децата си? Замислете се, това не са просто морални съображения, това е глобален подход, който не отива на европейски граждани.

Абсурд – изхвърляне в свлачищни зони

Крайно и абсурдно решение, което обаче е самата реалност понякога. Често хората не се поставят на мястото на онези, които обитават свлачищни райони. Средства за възстановяването на тези участъци трудно се намират, а едно допълнително утежняване на проблема, може да коства дори човешки животи.

И за съжаление, предупрежденията се налагат, тъй като подобна практика изобщо не е изключение. Стопаните на постройки в някои от курортите по морето, които са разположени в рискови площи, често забелязват изхвърляне на строителни отпадъци. Касае се за тонове боклук, който се образува в огромни насипи и създава още по-голяма опасност за местните.

Официалното сметище в близост до града

Бихте могли да го използвате, стига първо да се осведомите за начините, по които то функционира, графиците на работа и детайлите около целия процес. И нещо много важно – трябва да има също начин да извозите отпадъците си. За целта ще са ви нужни именно споменатите контейнери. Поръчайте ги за деня, в който приключвате с ремонта и се налага почистването, за да сте спокойни, че сте намерили най-доброто решение.

Използвайте услугите само на сигурни фирми – популярни и дългогодишни професионалисти в строително-ремонтния бранш. Наемете контейнери за строителни отпадъци от Спасови Транс.