Какво да облека на почивка в Гърция

С посещение на Гърция не трябва да се притеснявате много. Това, което обличате трябва да бъде преди всички функционално, практично и най-вече удобно за самите вас. За разлика от Западна Европа (например Франция), където всеки иска да бъде модерен и стилен, гърците предпочитат случайния стил, особено през лятото. Свободно обаче съвсем не означава да се разхождат по улиците на Атина по джапанки и шорти, но и не бива да се разбира като идея за обличане на най-новия тоалет от известен дизайнер, обувки с високи токчета или нещо нефункционално за обстановката.

Как да стегнете куфара за почивка и преди самото заминаване на Халкидики, Гърция, така, че едновременно да не прекалявате с багажа, но и да имате всички необходими елементи.

Нека се опитаме да обясни защо някои елементи трябва да присъстват в нашия багаж и защо някои не трябва.

Шорти

Приемливо е да се носят къси панталони, дали сте жена или мъж почти няма значение. Въпреки това, ако искате да посетите църква или манастир ще е по-уместно тялото да ви е покрито. Ако имате намерение да направите пешеходна обиколка на Атина, то предвидете нещо практично и удобно за дълъг път. Чифт дълги панталони, ако сте мъж и рокля, ако сте жена ще са подходящи за в ресторанта или местната таверна.

Обувките също трябва да са удобни и според случая. Няма как цял ден да обикаляте по каменисти места, разхлаждайки множество забележителности и да сте на висок ток или с прекалено отворени обувки.

Дънки

Ние всички обичаме дънки. Те са гъвкави и може да се комбинират с абсолютно всичко. Те почти никога не показват признаци на замърсяване и са отличен избор за дамите. Без значение дали с тях са на тур обиколка или посещават градове, или планират танци в нощен клуб. Когато времето стане по-студено (през нощта) можете да носите чифт тесни дънки и подходящи обувки.

Що се отнася до момчетата, един чифт дънки в неутрален цвят, а не синьо е чудесна възможност. С тях може да посетите градовете, да отидете в манастирите, без проблеми и да се насладите на нощния живот, както предпочитате за добре.

Връхни дрехи, блузи, ризи

Това е най-трудната част в подготовката на багажа за почивка на Гърция. Първо, имате нужда от блуза или риза, подходяща за посещение на църкви или манастири. Ако ваканцията на Халкидики е през лятото, то предвидете материи от естествени материали (памук, коприна и лен)

За дамите една туника никога не е излишна в куфара а освен това и не излиза от мода. Опаковайте няколко цвята дрехи за багажа на вашето турне до Гърция.

В подръчния багаж вземете малка чанта или раница, в която да носите своя фотоапарат, портфейл и може би туристическа карта на местността. Раницата е практично решение за дълги обиколки из забележителности, места за разглеждане и имоти на Халкидики, както и за разходка в големи гръцки градове, каквито са Атина и Солун.

Предвидете и удобни обувки за конкретния случай. Опаковайте добър чифт удобни обувки, плоски сандали и чифт с високи токчета, може и едни сандали за топлото време.